5 Metro-apps voor je nieuwe Windows 8-tablet

5 Metro-apps voor je nieuwe Windows 8-tablet

Onlangs presenteerde Microsoft twee nieuwe tablets met Windows 8, onder de naam Surface. Voor de apparaten zijn 3 smaakjes van Windows 8 beschikbaar, te weten Windows RT, de reguliere versie en Windows 8 Pro.

Wat de varianten met elkaar gemeen hebben is de Metro-interface en de apps die daarop draaien. Om je goed voor te bereiden op de aankoop van zo’n tablet hebben we een vijftal apps voor je die je niet mag missen!


SketchBook Express: tekenen op je tablet

Heb je net een mooie Windows 8-tablet aangeschaft en ben je een fervent Photoshopper (of Gimper) dan is SketchBook Express vast iets voor jou. De software heeft een intuïtieve interface, die zowel met de muis als met de vingers te bedienen is. De hoeveelheid kwasten is al indrukwekkend en ze zijn bovendien drukgevoelig. Op een tablet werkt dat uit de kunst.


Jopii: educatieve pret voor jong en oud

In zijn recensie noemt Rutger het leuke spellen voor de kleintjes, maar natuurlijk spelen ouders stiekem mee. Jopii biedt Engelstalige puzzelpret met memory, kleurplaten, een soort schattenjacht en een zoekspel met woord en geluid. De Engelstalige interface is een extra uitdaging en stoort dus allerminst.


Cut the Rope: knip het touwtje, voer een wezentje

…en daar is alles mee gezegd; of niet? Cut the Rope maakte furore op mobiele apparaten, maar maakte snel de overstap naar het web en naar Windows 8 als Metro-app. Het spel is schattig, verslavend en doodeenvoudig te spelen. Met de muis óf met je vingers snijd je touwtjes door op het juiste moment, zodat Om Nom het snoepje dat eraan bungelt vangt.


Photobucket: stijlvolle app ordent jouw foto’s

Geert noemt het de “YouTube van foto’s” en Photobucket schittert dan ook door het immense aanbod van kiekjes. De app ordent alles op je tablet, op basis van tags. Dit resulteert in mooie albums, die charmant worden gepresenteerd. Je eigen foto’s komen prachtig tot hun recht in de albums, maar natuurlijk is er nog dat YouTube-element: vanuit de app heb je toegang tot miljarden foto’s van anderen.


Biological Piano: dolle pret met dierengeluiden

Met je tablet op schoot en de kids in een kring eromheen is het genieten geblazen met Biological Piano. De app ziet er niet zo flitsend uit maar vermaakt jong en oud in de verloren uurtjes. Biological Piano heeft 13 geluiden in petto, met onder andere een kat, hond, paard of eend. De bediening is het leukste met de vingers, maar ook op een toetsenbord is het goed te spelen.

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden