BlackBerry 10 gelanceerd; wat is nieuw?

BlackBerry 10 gelanceerd; wat is nieuw?

Vandaag lanceert BlackBerry een compleet nieuw besturingssysteem voor mobiele telefoons onder de naam BlackBerry 10. Het betekent een frisse start voor het voorheen zeer populaire merk. BlackBerry 10 is van de grond af aan opnieuw opgebouwd met als resultaat een reeks ingrijpende veranderingen.

Wij hebben een vroege versie van het besturingssysteem kunnen testen gedurende de afgelopen weken en hebben zo een beeld van de veranderingen in BlackBerry 10. De belangrijkste nieuwe functies zetten we op een rij in dit artikel.

De belangrijkste functies van BlackBerry 10

  • Time Shift Camera: Dankzij deze functie maak je niet één, maar meerdere foto’s tegelijk. Achteraf kies je het mooiste kiekje en sla je deze op.
  • BlackBerry Browser: De mobiele browser van BlackBerry 10 ondersteunt HTML5, is heel eenvoudig te gebruiken én is ook nog eens heel snel. Uit enkele tests die we hebben gedaan bleek dat de BlackBerry Browser websites sneller inlaadt dan de Samsung Galaxy Nexus en iPad 3.
  • BlackBerry Hub: De centrale plek voor al je berichten. In de BlackBerry Hub vind je sms’jes, e-mails, social media en je berichten van BlackBerry Messenger.

Het thuisscherm van BlackBerry 10

  • Flow UI: Misschien wel de beste nieuwe functie van BlackBerry 10. Dankzij Flow UI schakel je snel tussen openstaande applicaties, wat multitasken op je smartphone eenvoudiger maakt dan ooit. Het betekent dat je niet telkens terug hoeft te keren naar een hoofdscherm, maar juist vloeiend meerdere taken tegelijk uitvoert.
  • Active Frames: Valt ook onder de noemer ‘multitasking’. BlackBerry 10 biedt een overzicht van openstaande apps, zodat je niet uit het oog verliest waar je mee bezig bent.
  • Meer en goedkopere apps en games: Waar apps in het verleden vaak erg duur waren voor BlackBerry-telefoons, mogen we in de toekomst prijzen verwachten die vergelijkbaar zijn met wat je in Google Play of de App Store betaalt. Bij de lancering van BlackBerry 10 zijn er direct 70.000 apps beschikbaar.

Apps in BlackBerry World

  • BlackBerry Balance: Deze functie is handig voor gebruikers met een BlackBerry-telefoon van de zaak. Met BlackBerry Balance beheer je verschillende professionele en persoonlijke profielen naast elkaar, zonder dat gevoelige informatie wordt gedeeld tussen deze profielen.
  • BlackBerry keyboard: Waar BlackBerry-telefoons altijd werden gekenmerkt door fysieke toetsenborden onder het scherm, biedt BlackBerry 10 ook een uitstekende touchscreen-variant. Handig is dat het besturingssysteem herkent wat je typt in 3 verschillende talen tegelijk. Dat maakt tekst tikken een stuk eenvoudiger en vooral sneller dan je gewend bent bij Android en iOS.

BlackBerry 10 is met bovenstaande features geschikt voor zowel ervaren zakelijke gebruikers als voor mensen die al jaren een iPhone of Android-smartphone hebben. Wat vind jij van BlackBerry 10?

Bovenstaande afbeeldingen zijn gemaakt met een vroege versie van BlackBerry 10 en zijn niet per se representatief voor de uiteindelijke versie.

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden