Lekt jouw Android antivirus-app ongewenst informatie tijdens het browsen?

Lekt jouw Android antivirus-app ongewenst informatie tijdens het browsen?

Lekt jouw antivirus-app ongewenste informatie tijdens het browsen? Volgens het Duitse tijdschrift c’t-Magazins slaat een aantal virusscanners voor Android onnodig gegevens van gebruikers op. In vier van de zes applicaties die getest werden zijn ernstige privacy-problemen ontdekt.

Alle apps in de test bieden gebruikers een functie om veilig te surfen. Zo maken zij optimaal gebruik van het web zonder kans te lopen schadelijke software binnen te halen. Om de bezochte pagina’s te kunnen evalueren stuurt de app informatie naar de servers van de ontwikkelaars en hierbij wordt soms meer informatie vrijgegeven dan nodig is. Hiermee kan bijvoorbeeld het online surf-gedrag van gebruikers worden bekeken.

Twee programma’s komen opvallend slecht uit de test: de populaire antivirus-apps van AVG en Avast. Deze veelgebruikte diensten versturen links en parameters, waarin geheime informatie over huidige web-sessies of wachtwoorden gebundeld zit. Daarnaast werd zichtbaar dat informatie uit de “veilig browsen” modus in tekstbestanden wordt opgeslagen. Het is vervolgens kinderlijk eenvoudig toegang te krijgen tot deze informatie.

Softonic spreekt morgen op het Mobile World Congress 2014 met de ontwikkelaars van AVG. Wij houden je via Facebook en Twitter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond dit nieuws!

[Bron: heise online]

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Nieuwste artikelen

Meest gedownloade apps