Op vakantie in Nederland: de beste apps om je kinderen zoet te houden

Op vakantie in Nederland: de beste apps om je kinderen zoet te houden

Met deze fijne zomer is het absoluut geen straf om in eigen land op vakantie te gaan. Dankzij de juiste apps heb je binnen enkele ogenblikken een hotel geboekt of weet je wat er in de omgeving te doen is. In de serie Op vakantie in Nederland laten we je zien hoe je met behulp van apps álles uit je vakantie in Nederland haalt. Deze week bekijken we 5 applicaties om je kinderen op de achterbank of camping zoet te houden.

Even geen afleiding

Met de vele dagtripjes waarbij je de auto pakt, is het geen overbodige luxe dat je kinderen af en toe hun gemak houden. Hetzelfde geldt voor een lange treinrit, in het restaurant terwijl je wacht op je maaltijd of op de camping. Schroom dus niet om jouw smartphone of tablet uit te lenen aan je kinderen, want zo kun ook jij even rustig van je vakantie genieten.

We hebben onderstaande apps speciaal geselecteerd op hun afwisselende gameplay en of de app voor langere tijd interessant blijft. Daarnaast zijn veruit de meeste kwalitatieve apps voor kinderen betaald, maar in dit artikel kiezen we voornamelijk gratis apps.

Kid Mode

Ben je er niet helemaal zeker van dat je kinderen de apps op jouw tablet of smartphone niet per ongeluk wissen of verkeerd gebruiken? Installeer in dat geval de app Kid Mode. Speelt je kind bijvoorbeeld Candy Crush Saga, dan is een in-app-aankoop zo gemaakt, ook al was dat niet de bedoeling. Ook bellen en e-mailen schakel je uit met Kid Mode.

4 Pics 1 Word

Simpele, maar goed doordachte spelletjes gaan niet snel vervelen. Zo ook de app 4 Pics 1 Word. Met deze puzzel krijgt je kind vier plaatjes te zien, waarna het juiste woord geraden moet worden. Hiermee vergoot je de woordenschat en het voorstellingsvermogen van je kind. De voorraad met plaatjes en woorden lijkt bijna oneindig, zodat je voorlopig even niets meer van je kroost hoort.

Juf Jannie – gratis basispuzzel voor kinderen

Juf Jannie is het alter ego van een leerkracht basisonderwijs die apps ontwikkelt voor kinderen. Waar de meeste apps van Juf Jannie betaald zijn, is deze app gratis en voor de allerjongste (2 tot 4 jaar) kinderen erg leuk om te spelen. Het doel van de app is om puzzelstukjes op de juiste plek te slepen. Zodra het dier of voorwerp compleet is, dan leert je kind ook nog het juiste woord bij het object.

Download Juf Jannie – gratis basispuzzel voor kinderen voor iOS

Pou

Hierboven vermeldden we al dat we in dit artikel specifiek apps selecteren die voor langere tijd interessant blijven voor je kinderen. Het ultieme voorbeeld hiervan is Pou, de bekendste virtuele Tamagotchi van deze tijd. Het kleine drolletje schreeuwt voortdurend om aandacht en het is de taak van jouw zoon of dochter om Pou tevreden te stellen met eten, vermaak en andere activiteiten.

Peppa Pig’s Holiday

Spelletjes met een verhaal zijn extra interessant voor kinderen. Je kinderen gaan op vakantie met Peppa en het award-winnende, Nederlandstalige, verhaal zuigt je echt in de kleurrijke wereld van het sympathieke varkentje. Vanwege het lange verhaal, opgedeeld in 7 delen, is Peppa Pig’s Holiday zijn prijs van 4,50 euro dubbel en dwars waard. Zie Peppa Pig’s als een digitaal, interactief kinderboek.

Leuk en leerzaam

Met deze vermakende apps zijn je kids urenlang onder de pannen. Daarnaast steken ze van veel apps ook nog eens iets op. Wil je meer educatieve apps voor kinderen ontdekken? Kijk dan eens naar het artikel ‘De beste iPad-apps voor je kinderen: spelen met de wetenschap’.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden