Wat te doen met je tablet? Je tablet als babysitter

Wat te doen met je tablet? Je tablet als babysitter

Je Android-tablet is een alleskunner en in deze artikelenserie vertellen we hoe je ‘m ten volste leert benutten. Vandaag aan de beurt: je tablet als oppas voor de kleintjes!

Als we de tablet gebruiken om te lezen, werken en koken, waarom niet ook om onze kinderen te vermaken? Er zijn natuurlijk bezwaren: misschiend vind je het geen fijn idee als je zo’n duur apparaat aan je speelse kind geeft? En heeft een tablet geen slechte invloed op de ontwikkeling van je kleine? Wellicht, maar er zijn niet voor niets een hoop apps speciaal gericht op kinderen. Zulke apps zijn leerzaam, helpen de creativiteit te ontwikkelen en zorgen voor het nodige vermaak.

De basis leren

Eén van de beste manieren om je tablet in te zetten als babysitter is met educatieve applicaties, die ook nog eens heel leuk zijn om samen met je kind te spelen.

Kids ABC Trains Game

Wat is er nu leuker dan het leren van taal met behulp van speelgoedtreinen? Kids ABC Trains Game combineert de wereld van de spoorwegen met die van het alfabet. Het spel biedt vijf activiteiten, variërend van de trein rangeren tot het herkennen van het juiste geluid bij het juiste woord. Met Kids ABC Trains Game loopt je kind in ieder geval geen vertraging op bij zijn taalontwikkeling.

Download Kids ABC Trains Game voor Android

Numbers & Addition!

Je kind vertrouwd laten raken met cijfers nog voordat het de basisschool gaat is natuurlijk pure winst. Spelenderwijs met getallen om leren gaan is een goede manier om zo’n voorsprong op te bouwen. In het spel Numbers & Addition! vind je drie soorten activiteiten: de volgorde van getallen bepalen met behulp van een springende kikker, leren rekenen met mollen en met behulp van een struisvogel rekensommetjes maken.

Download Numbers & Addition! Math Games voor Android

Gummies Playground

Zo kleurrijk als Gummies Playground zal het op school nooit worden! De app leert je kind over cijfers, letters, vormen, kleuren en dieren, in combinatie met spelletjes die stimuleren met voortdurende aanmoediging. Gummies Playground heeft drie moeilijkheidsgraden en is daarmee geschikt voor kinderen van twee tot vijf jaar oud.

Download Gummies Playground voor Android

Tekenen, schilderen en spelen!

Wiskunde en taal gaan op den duur vervelen. Dan is het tijd om je kind de ruimte te geven creativiteit te ontwikkelen. Apps voor digitale kleurplaten, het kennismaken met verschillende geluiden en meer; er zijn er genoeg van. Vaak laat de kwaliteit echter te wensen over. Dit zijn de beste apps om je kleinste creatief te laten kliederen!

Kids Doodle – Color & Draw

Je kinderen laten tekenen zonder dat de hele woonkamer onder de verf komt te zitten; het is de droom van elke ouder. Heb je genoeg van een bank met verfspetters, probeer dan eens Kids Doodle. De app vervangt de tekendoos en stiftenverzameling, en laat je kind kleuren, verven en spelen met allerlei creatieve gereedschappen. Leuke extra optie: tekeningen opslaan en vervolgens afdrukken of per e-mail delen.

Download Kids Doodle – Color & Draw voor Android

colAR Mix

Het zou mooi zijn als de tekeningen van je kleinste tot leven komen, toch? colAR Mix doet exact dat. Print één van de ontwerpen uit de app of van de officiële website, kleur ‘m in en scan de prent met je app. Op die manier komen de wezens op de tekening tot leven met behulp van augmented reality. De tekeningen zijn driedimensionaal en hebben leuke, bewegende animaties.

Download colAR Mix voor Android

Kids Animal Piano Free

Heb je geen xylofoon in huis, of ben je bang dat je trommelvliezen smelten na een paar minuten aan kindermuziek, probeer dan eens Kids Animal Piano. De uitstekende app is een fijne uitlaatklep voor de muzikale creativiteit van je kinderen. Naast de klassieke geluiden van elk instrument, biedt de app ook grappige dierengeluiden en vooraf opgenomen liedjes.

Download Kids Animal Piano Frer voor Android

Zelfstandig spelen

Soms wil je ook even rust en het kind alleen laten spelen. Voordat je echter je tablet zomaar in kinderknuistjes duwt, installeer je de volgende apps voor volledige controle over wat de kleine wel en niet mag op het apparaat.

Kid Mode

Ben je niet van plan mee te kijken met je kleinste terwijl hij op de tablet speelt, dan is een kindmodus essentieel. Kid Mode maakt het mogelijk om de toegang tot bepaalde apps te blokkeren, aankopen uit te schakelen en ook bellen en mailen onmogelijk te maken. Jij bepaalt wat je kind wel mag openen, zoals op de tablet geïnstalleerde spelletjes, teken-apps en meer.

Download Kid Mode voor Android

Peppa Pig’s Holiday

Een spel met in de een grappig biggetje in de hoofdrol mag niet ontbreken op deze lijst. In Peppa Pig’s Holiday herbeleeft je kind zeven avonturen van het varken; leuk voor bijvoorbeeld op vakantie. Peppa Pig’s Big Holiday ondersteunt geen in-app aankopen en is dus prima zelfstandig te gebruiken door je kind.

Download Peppa Pig’s Holiday voor Android

Oppas voor kinderen

Met bovenstaande apps wordt de tablet een geweldig hulpmiddel om de kleintjes te vermaken en onderwijzen, zowel onder begeleiding van een volwassene als zelfstandig. Apps leren je kind de grondbeginselen van de wiskunde en taal, laten je kind zijn creatieve aard uiten, of zorgen gewoon voor leuk en onschuldig vermaak.

Afgezien van spel en entertainment voor kinderen, zijn er ook veel apps en games voor de volwassen tablet-bezitter. Daarover lees je volgende week meer in deze reeks over wat de Android-tablet allemaal kan.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden