AbiWord

AbiWord Development 2.9.4

Vederlichte, kosteloze tekstverwerker

VOOR

  • Ontzettend veel sjablonen
  • Laag geheugengebruik
  • Veel plug-ins

TEGEN

  • Geen

Uitmuntend
8

AbiWord is een gratis tekstverwerker die volledige compatibiliteit biedt met Microsoft's Word en OpenOffice.org. De software gebruikt weinig geheugen en biedt vrijwel dezelfde functionaliteit als haar digitale conculega's.

De indeling van AbiWord is vrijwel gelijk aan die van andere pakketten, al moet worden gezegd dat de software prettiger en rustiger oogt dan haar grote broers. De minimalistische stijl van de functiebalken is verfrissend en bovendien effectief. Er staat geen knopje teveel en de bediening van AbiWord is zo klaar als een klontje. Iedereen kan dus meteen aan de slag met de applicatie.

AbiWord heeft een handige online functie, waardoor je documenten via internet met elkaar deelt. Ook installeer je talloze plug-ins om de functionaliteit te verhogen. De tekstverwerker is erg compleet en biedt uitwisselbaarheid met OpenOffice.org en Word-documenten. De vertaling in het Nederlands is perfect, waardoor het programma een streepje voor heeft op KingSoft Office. Het pakket is niet zo uitgebreid als OpenOffice.org maar de vele toevoegingen (plug-ins) maken een hoop goed.

AbiWord is een fijne tekstverwerker met vrijwel alle gemakken die je verwacht. Zelfs exporteren naar PDF is mogelijk, ofschoon een plug-in vereist is. Het aantal toevoegingen op de software is overigens erg uitgebreid. AbiWord is een compromisloos programma, met bijster weinig concurrentie in het verschiet. Dit is dus niet zomaar een compacte tekstverwerker maar een erg compleet product.

AbiWord

Download

AbiWord Development 2.9.4

Beoordelingen about AbiWord

Promotie×