ClamXav

ClamXav 2.5

Betrouwbare opensource-virusscanner

VOOR

  • Simpel en duidelijk gebruikersmenu
  • Scant geheel systeem of aparte mappen
  • Geplande scans

TEGEN

  • Online hulpdocumenten verouderd
  • Verwarrende installatie
  • Apart bestand nodig voor deïnstallatie

Uitmuntend
8

Het opensource ClamXav is een gratis antivirusprogramma voor de Mac. Met de software voorkom je dat je virussen binnenkrijgt en doorstuurt.

Er zijn nauwelijks digitale infecties die het op Apple's OS X besturingssysteem gemunt hebben. Het is echter nog altijd mogelijk dat je e-mails met besmette bestanden doorstuurt naar vrienden of collega's met een ander besturingssysteem. ClamXav biedt een grafisch gebruikersmenu voor ClamAV, gevestigde cross-platform antivirussoftware.

In een overzichtelijk menu kies je het hele systeem of een map om te scannen. ClamXav bevat ook de zogenaamde Sentry-functie. Met deze schildwacht selecteer je bepaalde mappen die het programma dan speciaal in de gaten houdt. Daarnaast plan je gemakkelijk periodieke check-ups. De scans verlopen op degelijk tempo en het virusdatabase wordt ook regelmatig vernieuwd. Wat minder aan ClamXav is de verwarrende installatie en het feit dat je de aparte "Engine Remover" moet downloaden voor deïnstallatie.

Met dit lichte antivirusprogramma bescherm je jouw Mac én de computers van anderen. ClamXav maakt geen grote beloften zoals andere dure concurrenten, maar dat is juist het mooie aan deze kosteloze doch gereputeerde virusscanner.

Meeste downloads Antivirus voor mac

Meer

Beoordelingen about ClamXav

Promotie×