DOSBox

DOSBox 0.74

MS-DOS emulator voor je Mac OS X

VOOR

  • Werkt met alle DOS applicaties
  • Gemakkelijke command-line interface

TEGEN

  • Geen GUI (grafische gebruikersinterface)

Excellent
9
DOSBox draait alle MS-DOS applicaties die er zijn. Met de gratis software speel je dus niet alleen games, ook andere programma's werken gewoon. DOSBox is een emulator, ofwel virtuele machine die het klassieke Disk Operating System nabootst.

Door de komst van Apple zijn we gewend geraakt aan 'klikkend' navigeren. Alles verloopt met de muis, programma's start je op door een klikje hier en een (dubbel)klikje daar. Vroeger was dat wel anders, toen leek computergebruik warempel een ambacht. Toch zijn er in die tijd fijne softwarepakketten op de markt gebracht, en steengoede games bovendien. DOSBox simuleert een dos-interface, inclusief de retro-weldaad van weleer.

Terwijl virtuele machines als ScummVM en ZSNES zich richten op een select aantal spellen, doet DOSBox het hele MS-DOS universum aan. Dat is nogal wat, maar het ontketent vooral een dosis dolle pret. Ook zoveel DOS-spellen gespaard vroeger? Tijd om ze uit de doos te halen.

Om DOSBox te gebruiken, heb je een héél klein beetje command-line kennis nodig. Met andere woorden: je moet een en ander intypen om software in DOSBox aan de praat te krijgen. Iedereen slaagt hier gelukkig in, dankzij de handige tips in de interface. Hoewel verouderd, opent DOXBox een wereld van mogelijkheden.

Meeste downloads Utility games voor mac

Meer

Beoordelingen about DOSBox

Promotie×