F1 2013

F1 2013

De beste F1-simulator met moderne bolides én echte klassiekers

F1 2013 is de beste Formule 1-simulator op de markt. De simulator is een volwassen game met uitstekende graphics en uitzonderlijk goede besturing. In deze editie race je zowel in het heden als in het verleden.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Uitstekende graphics
  • Goede bediening
  • Veel variatie
  • Uitstekende simulatie
  • Nieuwe scenario- en classicsmodus

TEGEN

  • Schade aan auto wordt lelijk weergegeven
  • Klassieke auto's zijn moeilijk te besturen
  • Afwezigheid van bekende jaren '80 coureurs

Excellent
9

F1 2013 is de beste Formule 1-simulator op de markt. De simulator is een volwassen game met uitstekende graphics en uitzonderlijk goede besturing. In deze editie race je zowel in het heden als in het verleden.

Carrière, scenario-modus en Classics

F1 2013 heeft ontzettend veel mogelijkheden: snelle races, tijdraces, lokale en online multiplayer, de nieuwe classics-mode en natuurlijk de bekende carrière-modus.

Om te beginnen doe je de zogenaamde Young Driver Test, waarin je kennismaakt met de wereld van F1. De tutorials van F1 2013 leggen je het belang uit van de verschillende soorten banden en nog veel meer. Daarna is het tijd om de baan op te gaan en de aandacht te trekken van de F1-teams.

Je start F1 2013 in een kleiner team en moet hard je best doen om te bewijzen dat jij thuis hoort bij de topteams. Of je nu je je oude team trouw blijft of voor een carrière bij de gerenommeerde coureurs kiest, je doel in de carrière-modus blijft hetzelfde: wereldkampioen worden.

De carrière-modus van F1 2013 is lang en uitdagend. Als het je allemaal iets te veel tijd kost, dan kun je ook kiezen voor worldwide express, waarin je het kampioenschap in slechts 10 wedstrijden rijdt.

F1 2013 heeft een officiële licentie van de FIA, zodat teams, coureurs en circuits een waarheidsgetrouwe afspiegeling zijn van het echte kampioenschap.

In de scenario-modus beleef je de volledige carrière van een F1-coureur, van zijn eerste schreden op het circuit tot aan zijn pensioen. Je speelt een grote en gevarieerde reeks van uitdagingen, tests en de uiteindelijke races om de wereldtitel van F1 2013.

De leukste en belangrijkste nieuwe functie in F1 2013 is de Classics-modus, waarin je speelt met auto's en coureurs die legendes werden in de jaren '80. Race met Prost, Schumacher, Damon Hill, Fittipaldi, Nigel Mansell, Berger en Hakkinen en geef gas in de bekendste auto's van dat decennium, zoals Lotus, Ferrari en Williams.

Je rijdt in F1 2013 op de historisch circuits van Jerez, Brands of Hatch of kiest ervoor om een tijdreisje naar 2013 te maken. De auto's uit de jaren '80 functioneren uiteraard anders dan huidige raceauto's en dit wordt perfect naar voren gebracht in de simulatie.

Krijg je niet genoeg van de Classics? Download dan ook coureurs en auto's uit de jaren '90 via DLC.

Op het circuit

Wat de gameplay betreft, is er in F1 2013 weinig veranderd sinds de 2012-editie. De controls zijn hetzelfde en de besturing is uitstekend.

Wél is de kunstmatige intelligentie verbeterd, wat de spanning in de races ten goede komt.

De F1-bolide pas je aan zoals je dat zelf wilt: niet alleen kies je voor andere bekleding, maar ook de onderliggende techniek (verdelingen van remkracht, banden, etc.) regel je helemaal op jouw manier.

Tijdens de race krijg je aanwijzingen uit de pit. Je wordt in F1 2013 geïnformeerd over de positie van de concurrentie, je bandenslijtage en andere zaken die je strategie kunnen beïnvloeden.

F1 2013 heeft dezelfde regels als het echte kampioenschap. Haal dus geen gevaarlijke manoeuvres uit, want voor je het weet, word je gediskwalificeerd.

Game of werkelijkheid?

De graphics van F1 2013 zijn werkelijk uitstekend. De aandacht voor detail is subliem en auto's en circuits zien er perfect uit.

De controls zijn vloeiend en geven je een bevredigend gevoel van snelheid. De lichteffecten zijn ook erg realistisch.

De schade die door botsingen wordt veroorzaakt kan echter wel wat beter worden weergegeven in F1 2013.

Conclusie

F1 2012 was al een succesvolle en complete simulator. Deze nieuwe versie is niet bepaald revolutionair te noemen, maar gaat verder op dezelfde weg en verfijnt en verbetert verschillende aspecten.

Vooral het aantal speelmodi is flink verhoogd met onder andere de nieuwe scenario- en classicsmodus. Die laatste is ook nog eens uit te breiden met verschillende DLC's. F1 2013 is een must-have voor alle raceliefhebbers.

Meeste downloads Racespellen voor windows

Meer
F1 2013

Download

F1 2013

Beoordelingen about F1 2013

Promotie×