FIFA 14

FIFA 14 1.3.6

FIFA's voetbalvermaak voor Android

VOOR

  • Ultimate Team is verslavend
  • Verbeterde gameplay
  • Nieuwe interface
  • Uitgebreide tutorial
  • Veel echte clubs en spelers

TEGEN

  • Weinig visuele verbeteringen
  • Speelt iets te langzaam
  • Betalen voor spelmodi

Excellent
9

Deze download is niet langer beschikbaar. Wellicht is FIFA 15 een goed alternatief.

FIFA 14 is de eerste gratis FIFA voor Android. De voetbalgame put zijn kracht vooral uit het verslavende Ultimate Team; andere modi ontgrendel je via in-app aankopen. De game introduceert daarnaast nieuwe controls op de touchscreen en een fijne interface.

Ultimate Team en in-app aankopen

FIFA 14 laat je spelen met de Ultimate Team-modus, wekelijkse topwedstrijden, Support Your Club, Penalty Shootout en online multiplayer. In laatstgenoemde modus neem je het op tegen FIFA-spelers van vlees en bloed, van over de hele wereld. De game houdt je prestaties bij, dus als je goed bent bereik je misschien wel de top van de online ranglijsten.

Andere modi, zoals Manager, Tournament en Kick Off zitten verstopt achter een betaalmuur. Via een in-app aankoop mag je hiermee aan de slag.

Net als de grote broer op de pc en consoles, heeft in FIFA 14 voor iPhone en iPad het zogenaamde Match Day. Dat betekent dat statistieken van spelers en clubs worden aangepast naar hun recente vorm in de echte wereld. Blessures, tactische veranderingen en andere echte gebeurtenissen zijn daarom allemaal van invloed op jouw FIFA 14-game.

FIFA 14 voor Android legt de nadruk op FIFA Ultimate Team, een modus waarin je jouw eigen team samenstelt en spelers moet kopen, terwijl je online concurreert met andere FIFA-fans. Zorg ervoor dat de onderlinge chemie in je ploeg goed is en je maakt kans op de winst in de verschillende online wedstrijden en competities. Win, verdien ervaringspunten en virtueel geld, en je bouwt jouw clubje uit tot internationale grootmacht.

FIFA 14 heeft in totaal 33 competities (waaronder natuurlijk de Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League) met meer dan 600 gelicenseerde clubs, 16.000 spelers en 34 stadions. Net als op de consoles verdien je in de mobiele game achievements voor het behalen van specifieke doelen.

Daarnaast is de interface flink op de schop gegaan en lijkt de mobiele FIFA 14 nu meer dan ooit op de pc-versie. Het gevolg: meer gebruiksgemak en snellere navigatie door de verschillende menu's.

Nieuwe controls voor je touchscreen

FIFA besturen via je touchscreen is nooit ideaal geweest. Ontwikkelaar EA Sports probeert daar verandering in te brengen met nieuwe controls. Je swypet en tikt op het scherm om je virtuele voetballers naar een doelpunt te dirigeren, in plaats van een digitale joypad te gebruiken.

Dat werkt aardig, zeker dankzij de uitgebreide tutorial waarin FIFA 14 precies uitlegt hoe alles werkt.

Verbeterde graphics, uitstekende soundtrack

FIFA 14 voor Android ziet er prima uit: de graphics zijn goed en speleranimaties vloeiend, zij het af en toe iets te traag. In één versnelling hoger zou de game net wat lekkerder spelen.

Zoals je gewend bent van de serie heeft ook FIFA 14 weer een uitstekende lijst liedjes, die je hoort terwijl je door de menu's van de game bladert. De geluidseffecten tijdens de wedstrijden zijn weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. Nederlands commentaar ontbreekt overigens, maar met het erbarmelijke niveau dat Evert ten Napel en Youri Mulder jaarlijks weten te behalen hoeven we daar niet om te treuren.

Eindelijk gratis!

FIFA 14 brengt een frisse wind voor de mobiele voetbalreeks van EA. De free-to-play-aanpak zorgt ervoor dat je gratis aan de slag kan met de beste voetbalgame voor Android; wil je meer, dan trek je de portemonnee.

Met de hoeveelheid gratis beschikbare spelmodi is dat echter niet nodig. Vooral Ultimate Team en de online multiplayer bieden oneindig speelplezier. De nieuwe besturing is misschien even wennen, maar de tutorial helpt je in ieder geval goed op weg. Ook is het fijn dat de 'oude' besturing nog altijd aanwezig is.

Houd je van voetbal en heb je een telefoon of tablet die op Android draait, dan is het gratis FIFA 14 een essentiële download voor het seizoen 2013/2014.

Meeste downloads Sportspellen voor android

Meer
FIFA 14

Download

FIFA 14 1.3.6

Beoordelingen about FIFA 14

Promotie×