Flock

Flock 3.5.0.4641

Browser met sociaal karakter

VOOR

  • Integreert alle sociale netwerken
  • Bloggen vanuit browser
  • Handig web-klembord
  • Veel plug-ins beschikbaar

TEGEN

  • Erg druk browser-scherm

Goed
7

Flock is voorlopig niet beschikbaar, volgens de ontwikkelaar bestaat er echter een kans dat het programma weer terug komt.

Flock is een browser met extra aandacht voor sociale web-activiteiten. De webverkenner is een veredelde versie van Mozilla Firefox, die sociale netwerken, webmail, blogs, Twitter etc. integreert.

Je raadt het al: Flock herbergt een eindeloze hoeveelheid sociale slimmigheidjes. De meeste zijn ondergebracht in de multifunctionele menubalk aan de linkerkant van je browserscherm. Daar geef je status updates van Facebook weer, bekijk je snel je inbox, of blog je direct vanuit je browser.

Andere browserelementen van Flock die je voortdurend op de hoogte houden, zijn de RSS feeds en de Mediabar. Hierin kies je een Stream van aanbieders als YouTube of Flickr en zie je continu de laatste content voorbijkomen. Valt je oog op iets interessants, dan sleep je 't naar het web-klembord, dat het tijdelijk voor je opslaat.

In tegenstelling tot minimalistische browsers als Safari en Chrome, heeft Flock geen 'clean look'. De webverkenner kán en wil zoveel dingen tegelijk dat 'ie zich vergaloppeert. Door de vele toeters en bellen in de browser raak je dan ook al gauw het overzicht kwijt. Zoek je een sociale webbladeraar die sereniteit uitstraalt, neem dan eens een kijkje bij het uitstekende programma RockMelt.

Flock heeft ongetwijfeld een sterke aantrekkingskracht op webverslaafden die hun virtuele sociale leven vanuit één applicatie willen beheren. En jawel, de browser doet goed haar best als centraal zenuwstelsel van je sociale web. Maar je weet 't, 'elk voordeel heb z'n nadeel'. Flock's zwakke punt is de overdosis aan handige functies, knopjes, balkjes en schermpjes, waardoor de browser in een webkermis verandert.

Flock

Download

Flock 3.5.0.4641

Beoordelingen about Flock

Promotie×