HERE WeGo

HERE WeGo (HERE Maps) 1.2.0

Handige kaartendienst voor iPhone-bezitters

VOOR

  • Kaarten opslaan met veel detail
  • Fijne interface

TEGEN

  • Kaarten ogen rommelig
  • Soms verouderde kaarten

Goed
7

HERE biedt een fijn alternatief voor Google Maps op de iPhone. De gratis kaartendienst van Nokia brengt je van A naar B en wijst je in de richting van de leukste plekjes in je buurt.

Wanneer je onderweg verdwaalt is een smartphone misschien wel het handigste apparaat om bij je te hebben. HERE herkent jouw locatie en vertelt je stap voor stap hoe je je eindbestemming vindt, of je nu met de auto, te voet of per openbaar vervoer reist. Ben je niet verdwaald maar zoek je een leuke bar of winkel? Ook dan springt HERE bij, bijvoorbeeld dankzij integratie van Lonely Planet-recensies.

Het handige van HERE is dat de app grote gebieden op kan slaan, zodat je deze later offline bekijkt. Ga je bijvoorbeeld een weekend naar Berlijn of Venetië, dan laad je de kaart thuis in en open je deze terwijl je op reis bent zonder internet te hoeven gebruiken.

Zoals we in deze blogpost bespraken is HERE nog volop in ontwikkeling en hetzelfde geldt voor de iPhone-app. Gegevens van openbaar vervoer zijn in Nederland schaars (daarvoor gebruik je dus gewoon 9292 en de NS Reisplanner) en met het live updaten van files en ongevallen heeft de app nog moeite.

Vervelender nog zijn de te monochrome kaarten. Waar concurrenten Apple Maps en Google Maps met gevarieerd kleurgebruik duidelijke verschillen tussen weg, bebouwing en groen aanduiden, is HERE vooral heel erg grijs. Dat is jammer, zeker omdat de interface van de app er wél modern en duidelijk uitziet.

Ondanks de nodige gebreken biedt HERE prima concurrentie voor Apple Maps en de webversie van Google Maps.

Meeste downloads Kaarten & GPS voor iphone

Meer
HERE WeGo

Download

HERE WeGo (HERE Maps) 1.2.0

Beoordelingen about HERE WeGo

Promotie×