Internet Explorer 10

Internet Explorer 10 64 bit 10.0.9200.16521

Het internet verkennen met Internet Explorer 10

VOOR

  • Browser werkt beter
  • Do not track als standaardinstelling
  • Ondersteunt add-ons

TEGEN

  • Redelijk beperkte uitbreiding
  • Design blijft hetzelfde

Goed
7

Internet Explorer 10 Release Preview (IE10) geeft een gratis kijkje in de keuken van de nieuwe browser. Dit is de tweede keer dat Microsoft ons laat voorproeven en in deze recensie kijken we of het programma stappen vooruit maakt.

De grootste verandering van IE9 naar IE10 bleek aanvankelijk de volledige integratie van HTML5. Dit houdt in dat tekst, afbeeldingen, multimedia en applicaties worden weergegeven zonder extra extensies. Door deze overgang wil Internet Explorer 10 zich meten met Chrome en Firefox.

Deze tweede Internet Explorer 10 Release Preview brengt wat meer informatie over de kwaliteiten van IE10. Adobe Flash 11.3 is gepromoveerd van plug-in of add-on naar een geïntegreerde versie. Dit is echter nog nog niet opgenomen in deze Release Preview. In de tablet-versie zijn alleen basiseigenschappen van Flash opgenomen. Zo gebruik je het programma wel, maar zijn de mogelijkheden beperkt. Dit bevordert de snelheid én je batterij gaat langer mee.

Een andere opzienbarende wijziging betreft de veiligheidsinstellingen van de browser. In Internet Explorer 10 Release Preview zien we dat de configuratie standaard op do not track staat. Met deze nieuwe instelling zet Microsoft een grote stap wat betreft online privacybeleid.

De lay-out van Internet Explorer 10 Release Preview lijkt op die van haar voorgangers. Toch valt het op dat beeldmateriaal beter wordt weergegeven. Het programma werkt een stuk sneller en voldoet aan de nieuwste web-standards. Internet Explorer 10 zal nog door moeten groeien om zich te kunnen meten met andere browsers en wij zijn benieuwd naar het eindresultaat.

Internet Explorer 10

Download

Internet Explorer 10 64 bit 10.0.9200.16521

Beoordelingen about Internet Explorer 10

Promotie×