TrueCrypt

TrueCrypt 7.0a

Zet je bestanden veilig achter slot en grendel

VOOR

  • Stap voor stap uitleg
  • Gebruikt RAM-geheugen

TEGEN

  • Verwijdert bestaand bestand

Uitmuntend
8

TrueCrypt is een gratis programma waarmee je gegevens versleutelt. Als andere mensen gebruikmaken van jouw computer dan zijn je bestanden niet altijd even veilig. Om toch zeker te zijn dat niemand in jouw gevoelige documenten snuffelt, versleutel je ze dus met TrueCrypt.

TrueCrypt codeert jouw bestanden 'on the fly'. Dit betekent dat het alle gegevens automatisch versleutelt zonder enige actie van jouw kant; op het invoeren van een wachtwoord na. Je beveiligt losse documenten of zelfs hele harde schijven op dezelfde simpele manier. TrueCrypt begeleidt je stap voor stap met de handige helpfunctie. Wanneer het bestanden opent doet TrueCrypt dat nooit via je harde schijf, maar via je werkgeheugen, zodat bij het opnieuw opstarten van je computer alles weer achter slot en grendel zit.

De gegevens die je beveiligt zijn een kopie van het origineel. Dit houdt in dat TrueCrypt de reeds bestaande map (of bestand of schijf) verwijdert en vervangt door de gecodeerde. Bij onze tests ging er geen enkele keer iets fout, maar het idee dat TrueCrypt je gevoelige data elimineert, blijft een beetje eng.

TrueCrypt is een opmerkelijk krachtig programma voor het beveiligen van jouw data. Het is eenvoudig in het gebruik, dus je hoeft zelf geen computerkraker te zijn om je bestanden uit de handen van ongewenste personen te houden.

Meeste downloads Veiligheid & Privacy voor mac

Meer
TrueCrypt

Download

TrueCrypt 7.0a

Beoordelingen about TrueCrypt

Promotie×